az Oliver Használat Történelem Keresés Felhasználók
 


 

Történelem

 

 

 

Az Oliver első szolgáltatása 2002 November 9-én 14:47 perckor indult.
Ekkor a szervert egy i386 alapú Olivetti M300-02 típusú számítógép adta. A rendszer egy Slackware Linux 4.0-ás operációs rendszer volt, melynek 8.1 mb swap és 71 mb hard disk space állt rendelkezésére.
Fizikiális memóriából 10 mb volt a gépben. A szolgáltatás indításakor 7 felhasználó jelentkezhetet be melyek között volt egy vendég azonosító melynek csak 40KB hely állt rendelkezésére. A többi felhasználónak általában 2MB illetve egy felhasználó 3MB tárhelyel gazdálkodhatott. A gép tökéletesen működött 2002.11.20 22:48 percig míg egy máig ismeretlen idióta rendszergazda csak úgy szó nélkül kikapcsolta, mintha a szerver az Ő tulajdona lenne és csak feleslegesen áll a gép ott a szerver termben. 2 napos szünet után 2002.11.22 10:12 perckor a gép újra be lett kapcsolva.
2002 november 25-e nagy nap volt a szerver számára. Ekkor lett ugyanis felinstalálva egy-két elengedhetetlenül fontos program (lynx, joe) és az Apache webserver. Innetől kezdve az Oliver minden egyes felhasználójának saját weblapja lehetett, amit bárhol a világon meg lehett nézni. Természetesen a szervernek is volt Nyitó oldala, ami egy kicsit kezdetleges volt, de a célnak megfelelő. A tárhely is növekedett ekkor. Az előző 15MB-os szabad hely után 17MB-ra növekedett ez a szám is (az instalált programokkal együtt), melyből a felhasználók nem sokat érezhettek, mivel quotájuk nem lett módosítva.

 
 

- az Oliver - - az Oliver - - az Oliver - - az Oliver - - az Oliver - - az Oliver -
- az Oliver - - az Oliver - - az Oliver - - az Oliver - - az Oliver - - az Oliver -
In English | Nyitó oldal | Levél az Operátornak